top of page

יחידת הורים

 

סוף היום, הילדים במיטות, סיימתם לראות איזה ריאליטי או כדורגל, רוצים לסגור את היום. זה השלב שפורשים מהחלל הציבורי ועוברים לחלל הפרטי, אל חדר השינה שלכם. המושג המקובל לאזור הזה הוא יחידת ההורים או master bedroom.

אמנם לרוב אנו מבלים באזור הזה בעיקר את שעות השינה שלנו, אך מי לא ירצה להגיע בסוף היום שלו למקום נעים, פרטי, רומנטי?

בשנים האחרונות התפתח סטנדרט בדירות קבלנים ובבתים פרטיים של יחידת הורים הכוללת את אזור השינה אשר ממנו יש כניסה לשני אזורים סמוכים זה לזה של חדר ארונות וחדר רחצה.

בתמונה 1 דוגמא לתכנון כזה.

אני רוצה לקרוא תיגר על הסטנדרט הזה. אפשר גם אחרת.

 

חדר ארונות

הנוהג של חדר ארונות מקורו בארמונות האצולה, בהם נהגו לייחד חדר שלם לטובת טכס ההתלבשות וההתארגנות של הוד מעלתה. היום רואים זאת גם בבתי פאר של "מעושרת" כזו או אחרת. בחדר כזה מסודרים על גבי ארבעת הקירות כל מחלצותיה של הגברת, בארונות עד התקרה ובמרכזו עומד אי שבו משולבים התכשיטים והאקססוריז בחלק העליון הסגור בזכוכית, ולעתים גם הנעליים במגרות בחלקו התחתון של האי.

כאשר מקדישים לכך חדר שלם, אכן מתקבל פתרון מאוד נוח ומרווח, ואולם... שימו לב, במרבית המקרים איננו מבזבזים חדר שלם לטובת הבגדים והנעליים שלנו, אלא במקרה הטוב, כוך במידות 2 מ"ר על 2 מ"ר. במקרה זה המשמעות היא שכל העניין הופך הרבה פחות נוח. בגלל החלל הקטן שמתקבל זה מאלץ אותנו להסתפק במדפים פתוחים ללא דלתות, ואז הכל מתמלא באבק, וגם כל הבלאגן חשוף. פעמים רבות המדפים הם בצורת האות ח על גבי שלושה קירות, כך שיש לנו שני אזורים של פינות שקשה להגיע אליהם. בוודאי שבמידות הללו אין מקום לרהיט מרכזי לנעליים ולתכשיטים, ואפילו אין מקום להכניס מראה לחדר הזה.

אז אם אין לכם שטח מפסיק מרווח לטובת חדר ארונות, ההמלצה שלי היא לתכנן חדר הורים קצת יותר גדול, עם מקום לארון גדול שהגישה אליו יותר נוחה מאשר למדפים הצפופים של חדר ארונות.

 

חדר רחצה

נכון שחדר רחצה פרטי משלנו, הוא איכות חיים, וגם העובדה שהוא סמוך לאזור השינה זה בהחלט נוח. אבל... חדר רחצה פירושו גם רעשים וריחות של פעולות פרטיות, שלא בטוח שמי שישן רוצה לשמוע ולהריח אותם בזמן השינה שלו. לעתים סדר היום של בני הזוג לא מסונכרן, למשל היא הולכת לישון מוקדם, או שהוא קם מוקדם. כך קורה שכאשר אחד מבני הזוג ישן את שנת היופי שלו, במרחק מטרים ספורים בן הזוג השני עסוק בפעילות אחרת, שיכולה להפריע לזה שישן.

לכן, ההמלצה שלי היא דווקא לתכנן שהגישה לחדר הרחצה תהיה מעט מרוחקת מאזור השינה, אולי מאיזו מבואה סמוכה. ראו דוגמא לתכנון כזה בתמונה 2.

 

חלל השינה

בתכנון של חלל זה כדאי לשים לב לצרכים שלכם. אם אתם נוהגים לקרוא במיטה, חשוב שתהיינה מנורות קריאה, ושידה או מדף לספרים ולמשקפי הקריאה. שידות הן חשובות גם לתרופות (לא עלינו), כוס מים, שעון מעורר וחפצים אישיים. אם אתם צופים בטלוויזיה בחדר השינה, כמובן שיש להיערך למיקומו של המסך בקיר שמול המיטה כך שהצפייה תהיה נוחה. כדאי לחשוב על מיקום אזור האיפור, שמצריך אחסון של המוצרים, מראה, תאורה מתאימה. יש הממקמים זאת בחדר הרחצה ולעומתם יש מי שמעדיפים זאת בחדר השינה כדי שניתן יהיה להתקרב למראה מבלי שמשטח הכיור ירחיק ביניכם לבין המראה כפי שקורה במקלחת.

 

אני מזמינה אתכם לחקור את ההרגלים שלכם, לשאול שאלות, ולהטיל ספק בתכנוני הסטנדרט הנפוצים. לא תמיד הם הנוחים ביותר והמתאימים לכם.

 

שיהיה לילה טוב.

 

 

bottom of page